Student trube 1. semestra preddiplomskog privatnog glazbenog studija u Varaždinu, David Janžek, nekadašnji đak Glazbene škole Pregrada, pod mentorstvom Vjerana Ježeka položio je audiciju za trubača u Orchesterakademie Tirolerfestspiele Erl u Austriji.

Mladi glazbenik položio je audiciju u konkurenciji sa više od 50 prijavljenih i uz njega kao trubači će u orkestru sjediti kolege studenti iz Univerziteta Salzburg, Beč i Bozen.

-Ovo je ogroman uspjeh za cijeli ovaj kraj, ali i Hrvatsku, jer ćemo imati glazbenika koji će predstavljati našu zemlju u kolijevci klasične glazbene kulture. Davidu želim puno uspjeha i da nastavi ovako i dalje, jer ovo je prvi veliki korak prema zavidnoj međunarodnoj umjetničkoj karijeri, veli Vjeran Ježek, osnivač i predavač na privatnom glazbenom studiju, dodajući da je ovaj uspjeh i motivacija Davidovim kolegama iz klase.

Ježek je i predavač u Münchenu na Sveučilištu, međunarodni solist i gost predavač mnogih seminara te je član savjetodavnog tijela Bavarske za kulturu i visokoškolstvo, a on i njegova ustanova usko surađuju s austrijskim Sveučilištem i njegovi studenti rade po njemačko – austrijskom umjetničkom programu.